پرده برداری سرمربی تیم ملی از والیبالیست هایی که اولویتشان والیبال نیست!/ رشیدی: صعود به لیگ جهانی دشوار است اما تلاشمان را می کنیم
به گزارش خبرگزاری فارس، تیم ملی والیبال بانوان کشورمان پس از سالها ۱۲ دی ماه سال ۱۴۰۰ بود که مربی خارجی ایتالیایی به خود دید تا بتواند اهداف فدراسیون والیبال در بخش بانوان را تداعی کند. پس از حضور کمپدلی فدراسیون اردوهای برون مرزی والیبال بانوان را به صورت مرتب برگزار کرد تا تیم ملی […]
به گزارش خبرگزاری فارس، تیم ملی والیبال بانوان کشورمان پس از سالها ۱۲ دی ماه سال ۱۴۰۰ بود که مربی خارجی ایتالیایی به خود دید تا بتواند اهداف فدراسیون والیبال در بخش بانوان را تداعی کند. پس از حضور کمپدلی فدراسیون اردوهای برون مرزی والیبال بانوان را به صورت مرتب برگزار کرد تا تیم ملی آماده رقابتهای کشورهای اسلامی شود. کمپدلی با تیم ملی والیبال بانوان موفق شد انتظار ۵۶ ساله والیبال بانوان را که طلسم شده بود را بکشند و با نایب قهرمانی در بازیهای کشورهای اسلامی اولین مدال تیم ملی والیبال بانوان را به دست آورد.
نیلوفر رشیدی یکی از مربیان ایرانی والیبال بانوان کشورمان که در زمان حضور کمپدلی به عنوان دستیار او در کادر فنی تیم ملی حضور داشت. پس از جدایی کمپدلی به عنوان سرمربی تیم ملی والیبال بانوان انتخاب شد. رشیدی با توجه به تورنمنتهای پیش رو راه سختی دارد اما در فکر کسب نتیجه خوب در چلنجر کاپ و صعود به لیگ جهانی است تا اولینها را برای تیم ملی والیبال بانوان رقم بزند. به بهانه انتخاب وی به عنوان سرمربی و شرایط تیم ملی در آینده به گفتوگو نشستیم که در ادامه آن را می خوانید:
* بزرگترین اتفاق سال ۱۴۰۱ طلسم شکنی در مدال نگرفتن والیبال بانوان بود.
* برگزاری لیگ مانند سالهای گذشته بود و در پایان این دوستی ها و رفاقتهاست که میماند.
* حضور یک ساله تیمها در لیگ برتر به نفع والیبال بانوان نیست.
* پذیرفتن هدایت تیم ملی مسئولیت بسیار سنگینی برایم است.
* در بخش والیبال بانوان برای حضور بازیکنان در تیم ملی با مشکل مواجه هستیم.
* با نگاه ملی تیم ملی با نام پیکان راهی رقابتهای جام باشگاه آسیا خواهد شد.
* صعود به لیگ جهانی کار بسیار دشواری است اما تمام تلاشمان را میکنیم.
* بعید میدانم فدراسیون دستیار خارجی برای تیم ملی بانوان در نظر داشته باشد.
* با برنامه ریزی میخواهیم خودمان را برای به تیمهای قدرتمند آسیا نزدیک کنیم.
* برای ایجاد تغییرات اساسی نیاز به زمان داریم.
* از سال ۸۶ تا به امروز باید پیشرفتمان بیشتر از این میبود.
* اگر یک مربی شکست بخورد مربی دیگری برنده نخواهد شد.
* امیدوارم سال ۱۴۰۲ سال بسیار خوبی برای مردم ایران باشد.
* فارس: خانم رشیدی سال ۱۴۰۱ برای والیبال بانوان کشورمان اتفاقات کمی نداشت. خودتان سال ۱۴۰۱ را برای والیبال بانوان را چطور می بینید؟
ما سال ۱۴۰۱ را با برگزاری اردوهای مختلف آغاز کردیم، در سال ۱۴۰۱ با تلاشهای فدراسیون تیم ملی والیبال بانوان کشورمان توانست چند اردوی برون مرزی داشته باشد. با توجه به اردوهای برون مرزی که قبل از مسابقات کشورهای اسلامی داشتیم موفق شدیم در این رقابتها بعد از ۵۶ سال طلسم نگرفتن مدال در رقابتهای بین المللی را بشکنیم و صاحب مدال نقره این دوره از رقابتها شویم. به نظرم این اتفاق بزرگی در والیبال بانوان بود. با شرایطی که فدراسیون برای تیم ملی بانوان ایجاد کرده بود توانستیم، با کسب مدال در کشورهای اسلامی تلاش آنها را بی نتیجه نگذاریم. ما تمام تلاش خود را کردیم نتیجه خوبی را برای والیبال بانوان رقم بزنیم و خداراشکر میکنم که این اتفاق افتاد.
* فارس: لیگ برتر بانوان در سال ۱۴۰۱ پایان پر حاشیه و پر هیاهویی را داشت. در این خصوص نظرات چیست؟
نه حاشیهای در فینال این رقابت ها نداشتیم و تنها به دلیل اینکه آزمون مالک یک باشگاه بود حرفهایی زده شد. لیگ ۱۴۰۱ هم مانند سالهای گذشته برگزار شد و یک سری تیمها به مرحله حذفی رسیدند و یک سری از تیم ها حذف شدند. این روال همیشگی لیگ برتر والیبال بانوان است و در سال آینده هیچکس یادش نیست که کدام تیم قهرمان و کدام تیم نایب قهرمان شده است. مهم دوستیها و رفاقتهایی است که بین مربیان و بازیکنان باقی می ماند. همین دوستیها را امروز من در تیم ملی میبینم. پس از گذشت حدود یک ماه از رقابتهای لیگ اردوهای تیم ملی برگزار شده است انگار نه انگار که در لیگ حضور داشتند و همه بازیکنان با صمیمیت و جدیت خاصی در کنار یکدیگر تمرین میکنند.
بازی در فینال همیشه حساسیت خاص خود را دارد، مخصوصاً زمانی که یک تیم خصوصی سرمایه گذاری میکند و در لیگ شرکت میکند شرایط فرق میکند. تیم سریک هم از یک استان والیبال دوست بود که در گذشته دیدیم در والیبال مردان چقدر استقبال کردند. امسال سریک این اتفاق را در والیبال بانوان رقم زد و در برگزاری مسابقات لیگ دیدیم که چقدر والیبال دوستان شهر گنبد برای دیدن والیبال به سالن آمده بودند. بخشهای خصوصی همیشه باید در لیگ والیبال حضور داشته باشد و این حضور هم باید مداوم باشد، نه اینکه یک سال تیم داری کنند و سال آینده از حضور در لیگ انصراف بدهند. این موضوع به نفع والیبال بانوان نیست و با توجه به محدودیتهایی که وجود دارد اغلب تیمها نمیتوانند این محدودیتها را در تیم های خود مدیریت کنند. همین موضوع باعث می شود تنها یک سال در لیگ برتر تیم داری کنند.
* فارس: شما بعد از کمپدلی به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شد. صحبتش از کجا با شما شروع شد؟ شما پیش از این هم مربی تیم ملی بودید و با توجه به هدفی که فدراسیون والیبال ترسیم کرده است، قطعا مسئولیت سختی را عهده دار شدید. شرایط را چطور میبینید؟
بعد از مسابقات لیگ برتر بود که داورزنی و محمدیان با من جلساتی را برگزار کردند و از من خواستند تا هدایت تیم ملی را برعهده بگیرم. این مسئولیت برایم بسیار سنگین است و اصلاً به این که در گذشته در کادرفنی تیم ملی حضور داشتهام مربوط نیست. این مسئولیت بسیار سنگین است و با توجه به بازیهای حساسی که پیش رو داریم کار را برای من دشوارتر میکند. کما اینکه بازیکنانی که در سال گذشته در تیم ملی حضور داشتند از تیم ملی خداحافظی کردند و آنها را در اختیار نداریم. در کنار این بازیکنان بازیکنانی را هم داریم که به دلیل مصدومیت نتوانستند در خدمت تیم ملی باشند. با این حال ما تمام تلاش خودمان را خواهیم کرد تا بتوانیم نتیجه خوبی را کسب کنیم. مسئلهای هم که می توانم به آن اشاره کنم حضور بازیکنان جوان است. ما قبل از شروع اردوهای تیم ملی لیست بلند بالایی را داشتیم اما بعضی از بازیکنان مصدوم بودند و بعضی از بازیکنان هم به دلیل مشغلههای کاری غیر از والیبال که داشتند به اردوی تیم ملی نیامدند.
این هم تنها برای این است که بعضی از بانوان در والیبال ورزش خود را حرفهای دنبال نمیکنند. ما در بخش مردان شاهد هستیم که وقتی بازیکنان را به اردوی تیم ملی دعوت میشوند با چه شور و اشتیاقی در تمرینات حضور پیدا میکنند اما متاسفانه در بخش بانوان چنین موضوعی را شاهد نیستیم و اکثر بازیکنان به دلیل داشتن مسائل شخصی و کاری به اردوهای تیم ملی نیامدند. امروز میانگین بازیکنانی که در اردوی تیم ملی حضور دارند ۲۳ سال است و علت آن هم دعوت از چند بازیکن با تجربه به اردوی تیم ملی است. اگر بازیکنان باتجربه را هم به تیم ملی دعوت نمیکردیم میانگین سنی تیم ملی زیر ۲۲ سال می شد.
* فارس: رویدادهای زیاد و مهمی را در سال ۱۴۰۲ پیش رو دارید، باتوجه به حضورتان در تیم ملی شرایط حضور تیم پیکان در جام باشگاه آسیا به چه شکل خواهد بود؟
رویداد رسمی که پیش روی ماست جام باشگاههای آسیاست و با توجه به اینکه باشگاه پیکان یک نگاه ملی دارد جلسات زیادی را با فدراسیون والیبال در این خصوص داشتیم و در نهایت تصمیم بر این شد با ترکیب تیم ملی به این مسابقات اعزام شویم تا یک مسابقات تدارکاتی هم برای ملی پوشان کشورمان باشد. البته تعدادی از بازیکنان پیکان در این مسابقات حضور خواهند داشت.
* فارس: مسابقات چلنجر کاپ بعد از جام باشگاه آسیا مهم ترین رویداد تیم شماست و فدراسیون هم بسیار بر این مسابقات تأکید دارد. فکر میکنید میتوانیم نتیجه خوبی را به دست آوریم و برای اولین بار راهی رقابتهای لیگ جهانی والیبال بانوان شویم؟
بله! بعد از مسابقات باشگاههای آسیا مسابقات چلنجر کاپ را خواهیم داشت که انتخابی لیگ جهانی خواهد بود. انتخابی لیگ جهانی برای ما و فدراسیون بسیار حائز اهمیت است که بتوانیم به لیگ جهانی والیبال بانوان راه پیدا کنیم. با این حال ما تمام تلاش خود را میکنیم تا بتوانیم نتایج خوبی را کسب کنیم. در این مدت فیلم بازیهای گذشته تیم ملی و رقبای خودمان را بازبینی کردیم و بر اساس نقاط ضعف تیم ملی بانوان به بازیکنان تمرین میدهیم و در ادامه هم با کادر فنی تیم ملی راهکارهای مناسب برای مقابله با حریفان خودمان را پیدا خواهیم کرد.
* فارس: آیا در ادامه دستیار خارجی رو نیمکت تیم ملی خواهیم داشت؟
من بعید میدانم که فدراسیون گزینه خارجی برای نیمکت تیم ملی بانوان داشته باشد و با توجه به شرایطی که وجود دارد تیم ملی با کادر فنی کاملاً ایرانی به مسابقات پیش رو خواهد رفت. تنها نیاز به زمان داریم چرا که باید خیلی از چیزها را تغییر دهیم و هر کادر فنی برای ایجاد تغییرات نیاز به زمان دارد.
* فارس: رقبای اصلی ما تیمهای شرق آسیا هستند که فاصله زیادی با آن ها داریم، از سال ۸۶ تا به امروز این انتظار را داشتیم که در والیبال بانوان پیشرفت بیشتر را داشته باشیم اما این اتفاق رقم نخورد. برنامه شما برای این موضوع چیست؟
رقبای آسیایی ما تیمهایی هستند که در جهان حرف اول را میزنند. تیمهای چین، کره و تایلند رقبای ما در آسیا هستند که باید با آنها رقابت کنیم. فکر میکنم برای اینکه بتوانیم به سطح بازی این تیمها برسیم باید زمان داشته باشیم. رقبای ما شکل بازی سرعتی را دارند اما تیم ملی ما مانند تیمهای اروپایی بازی قدرتی از خود به نمایش میگذارد. ما برنامه خودمان را آغاز کردیم و بازیکنان را به سمت بازی سرعتی میبریم. این موضوع در در مدت زمانی کوتاه اتفاق نخواهد افتاد و با توجه به اینکه فرصت کمی تا بازیهای باشگاههای آسیا داریم نمیتوانیم به سرعت چنین کار بزرگی را انجام دهیم اما برای تورنمنتهای آینده زمان بیشتری داریم که میتوانیم با تمرینات متعدد تغییرات خوبی را ایجاد کنیم و در بازیهای چلنج کاپ، بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا نتیجه بسیار خوبی را کسب کنیم.
* فارس: اما این انتظار وجود داشت که پیشرفت بیشتری را شاهد باشیم.
نظر من هم این است که ما از سال ۸۶ که مسابقات بین المللی خود را آغاز کردیم باید بیشتر از هر زمانی پیشرفت میکردیم اما در کنار همه این کارهایی که تا امروز صورت گرفت باید به محدودیتهایی هم که در والیبال بانوان ایران وجود دارد اشاره کنیم. محدودیتها هم صرفاً برای این است که ما نمیتوانیم تمام بازیکنانی را که لازم داریم در اختیار داشته باشیم. بسیاری از بازیکنانی هستند که در لیگ برتر بازی میکنند اما با توجه به مشغلههای کاری به اردوهای تیم ملی نمیآیند و شاید بهتر بگویم اولویت آنها والیبال نیست. با این حال امیدوارم که بتوانیم امسال نتایج بسیار خوبی را رقم بزنیم. ما امروز تنها ۷ بازیکن داریم که بالای ۲۳ سال سن دارند و بقیه بازیکنان زیر ۲۳ سال هستند این موضوع کمک خواهد کرد که در آینده تیم ملی هم شرایط بهتری را داشته باشد. ما تنها به سال های آینده نگاه نکردیم و امسال هم نتایج برای ما بسیار حائز اهمیت است.
من همیشه گفتهام قرار گرفتن بازیکنان جوان در کنار بازیکنان باتجربه می تواند کمک بسیار زیادی را به تیم ملی کند چراکه بازیکنان جوان میتوانند در کنار با تجربهها چیزهایی را یاد بگیرند که در مسابقات به درد تیم ملی بخورد.
* فارس: بی تعارفترین حرف نیلوفر رشیدی برای والیبال بانوان چیست؟
من میخواهم فقط این را بگویم که همه جامعه والیبال بانوان باید به آن توجه کنند اگر یک مربی شکست بخورد، مربی دیگری برنده نمیشود. ما همه اعضای یک خانواده هستیم و همه باید توجه کنند که اگر میخواهند تیم ملی در مسابقات بین المللی به نتیجه خوبی دست پیدا کند باید همه بسیج شوند و کمک کنند تا نتیجه خوبی حاصل شود. اگر خواسته جامعه والیبال بانوان یکی باشد قطعاً در آینده هم نتایج بسیار خوبی را میتوانیم کسب کنیم.
* فارس: و حرف پایانی….
خداراشکر میکنم که سال۱۴۰۱ سال بسیار خوبی برای من بود و امیدوارم سال ۱۴۰۲ هم سال خوبی باشد. من در سال جدید برای همه مردم ایران آرزوی سلامتی میکنم و امیدوارم که همیشه دل مردم کشورم شاد باشد و بتوانند کارهای خود را با انرژی پیش ببرند چرا که اگر انرژی داشته باشند هر کاری که بخواهند بکنند با موفقیت به پایان خواهد رسید.
پایان پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید